Skip to content

تهیه قره قروت و کشک در منزل

تهیه قره قروت و کشک در منزل

فهرست مطالب

در این مقاله روش تهیه قره قروت و کشک در منزل به شیوه سنتی را ارائه می دهیم، با ما همراه باشید.

تهیه قره قروت و کشک در منزل
کشک و قره قروت محلی

قره قروت یکی از تنقلات جذاب برای ایرانی‌هاست. اگر شما هم تجربه‌اش را داشته باشید، یادتان می‌آید که مامان بزرگ‌ها عادت داشتند قره قروت و کشک درست می‌کردند و به نوه‌ها می‌دادند تا استخوان‌های‌شان قوی شود. درست کردن این هله هوله‌ی سالم و مفید در خانه بسیار بهتر است.

از قره قروت می‌توان برای استفاده در غذاهایی مثل بورانی اسفناج، فسنجان و … استفاده کرد. اگر به غذاهای ترش علاقه‌مند هستید، قره قروت بهترین گزینه برای طعم دادن به غذاهایتان است.

کشک و قره قروت از فراوردهای شیر هستند. بنابراین تمام خواص شیر را دارا می باشند. از جمله خواص شیر و دیگر محصولات لبنی :

  • داشتن کلسیم فراوان که کلسیم در پیشگیری از پوکی استخوان و استحکام دندان ها و تنظیم رشد نقش دارد.
  • پروتیئن به میزان زیادی در شیر و محصولات لبنی وجود دارد. پروتیئن در حفظ ساختار و استحکام بدن به ویژه عضلات و کمک به رشد بدن نقش دارد.
  • قند لاکتوز در قره قروت، بهترین قند طبیعی برای بدن است. در طی فرایند تولید قره قروت، لاکتوز شکسته شده و به قند ساده‌تر تبدیل می‌شود. این خاصیت باعث می‌شود که کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، نیز مشکلی در مصرف قره قروت نداشته باشند.

  • میزان چربی در قره قروت بسیار کم می باشد بنابراین برای کسانی که دچار اضافه وزن و یا چربی خون هستند مقید است.
  • ویتامین دی موجود در قره قروت به جذب کلسیم بیشتر کمک می کند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

روش تهیه کشک و قره قروت به شیوه سنتی در منزل

کشک گرد
کشک گرد محلی

مواد لازم:

  • آب 2 لیتر
  • ماست ترش 2 کیلو
  • نمک به میزان لازم
روش تهیه:

ابتدا ماست ترش و آب را مخلوط کنید و دوغ را در قابلمه بجوشانید تا بریده شود. سپس دوغ بریده شده را در کیسه نخی ریخته و اجازه دهید تا 8 تا 10 ساعت آب اضافی خارج شود. اگر کشک مایع می‌خواهید، زمان کمتری لازم است. مواد کیسه را در میکسر یکدست کنید.

برای کشک خشک، مواد را به اندازه گردو شکل داده و در سبدی در جریان هوا قرار دهید تا خشک شوند. میزان خشک شدن به ذائقه شما بستگی دارد.

روش تهیه قره قروت در منزل

برای تهیه قره قروت، آب به دست آمده از کشک را در قابلمه بریزید و آن را به جوش بیاورید. حرارت کمتر باعث تیرگی بیشتر قره قروت می‌شود. پس از 20 دقیقه، حرارت را کم کنید تا قره قروت به غلظت فرنی برسد. در این مرحله، اگر قره قروت مایع مصرف می‌کنید، آماده است. اما اگر قره قروت سفت می‌خواهید، مایع را در سینی چرب شده بریزید و در آفتاب خشک کنید، سپس برش بزنید و مصرف کنید. برای طعم‌دار کردن می‌توانید زیره اضافه کنید و برای غلیظ‌تر شدن، دو قاشق سوپ‌خوری آرد ذرت اضافه کنید. میزان نمک نیز به ذائقه شما بستگی دارد.

نکته:

مصرف کشک و قره قوروت بدلیل داشتن نمک زیاد برای افرادی که دچار فشار خون زیاد هستند توصیه نمی شود.

مضرات مصرف بیش اندازه قره قروت

مصرف زیاد قره قروت باعث افت فشار خون و ضعف عمومی و خستگی می شود.

افرادی که دارای فشار خون پایین هستند باید در مصرف قره قروت احتیاط کنند.

 

× پشتیبانی