Skip to content

آیا قره قروت پروتئین دارد؟

پروتین قره قروت

فهرست مطالب

مهم‌ترین فایده قره‌ قروت این است که برخلاف بقیه ترشی‌ها پروتئین دارد در عین حال آنچه پروتئین قره قروت را برای مصرف‌کننده قابل اهمیت می‌کند
، طعم ترشی بسیار خاص آن است که می‌تواند انتظار ذائقه‌های زیادی را برآورده کند. ویژگی‌های دیگری که برای این خوراکی بیان می‌کنند میزان کلسیم نسبتا مناسب آن است که حتی در برخی موارد توصیه می‌شود که والدین آن را برای کودکان جایگزین تنقلات ترش‌مزه و مضر دیگر کنند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که بیشتر دانسته‌های امروز ما از قره‌ قروت براساس باورهای قدیمی و فرضیه‌های تایید نشده است

آیا قره قروت، منبع پروتئین است؟

مزایای تغذیه‌ای فراوانی را برای قره‌ قروت برمی‌شمارند اما با توجه به اینکه هنوز استاندارد خاصی برای قره‌ قروت وجود ندارد، نمی‌توان از میزان کلسیم و سایر مواد مغذی موجود در این خوراکی به روشنی صحبت کرد.
 با توجه به اینکه می‌دانیم این محصول از تغلیظ فرآورده‌هایی مانند ماست به‌دست آمده، طبیعتا باید نسبت میزان کلسیم موجود در آن بیش از ماده اولیه باشد. البته
نکته دیگری را نیز در مورد ارزش غذایی و میزان موادی مانند کلسیم و پروتئین در قره‌ قروت باید مورد توجه قرار داد. شیوه‌های آبگیری مختلفی برای قره‌ قروت وجود دارد
که 2 نوع عمده آن شیوه گرمادهی و شیوه غربالی است.
اگر آبگیری به شیوه گرمادهی انجام شده باشد، می‌توان گفت که میزان موادی مانند کلسیم در یک حجم واحد از محصول بیشتر است اما اگر این آبگیری به شیوه غربالی انجام شود، ممکن است این مواد همراه آب اضافی غربال شده باشند و نمی‌توان در این مورد بااطمینان صحبت کرد.
قره قورت و میزان پروتئین ان

آیا فرایند تهیه قره قروت تحت دمای بالا ارزش غذایی آن را کم می کند؟

حتی در مراحل تهیه ماست نیز با توجه به میزان گرمادهی و روش تولید، بیش از 90 درصد پروتئین‌ها دچار تغییر شکل می‌شوند و حتی تغییر ماهیت می‌دهند. این تغییر ماهیت در پروتئین‌ها الزاما بد نیست و به نوع تغییر ماهیت پروتئین قره قروت بستگی دارد. مکانیسم این تغییرات بسیار متنوع و متفاوت است.
در بسیاری از موارد این تغییر ماهیت پروتئین‌ها باعث تسهیل در هضم و جذب آنها می‌شود. البته بحث دیگری هم وجود دارد و آن اینکه در گرمادهی فقط بحث تغییر شکل پروتئین‌ها مطرح نیست. باید تجزیه مواد پروتئینی، تولید سموم، تشکیل مواد آلرژی‌زا و سرطان‌زا و واکنش‌های جانبی در آن را هم در نظر بگیریم. با توجه به این موضوع که هنوز تحقیقات منسجم و قطعی‌ای در این مورد انجام نگرفته است، نمی‌توان با اطمینان در این مورد صحبت کرد.

آیا می‌توان از این محصول به عنوان جایگزین لبنیات استفاده کرد؟

بعید به‌ نظر می‌رسد که این کار حداقل در حال حاضر عملی باشد. ما هنوز اطلاعات چندانی درباره ویژگی‌های مفید یا زیان‌آور قره‌ قروت نداریم. ضمن اینکه تولید صنعتی و بهداشتی این محصول در کشور در حدی نیست که جوابگوی این کار باشد. فقط می‌توان آن را به‌عنوان یکی از تنقلات مصرفی مانند لواشک در نظر گرفت.

پروتئین قره قورت

آیا درمورد شرایط نگهداری قره‌ قروت نکته قابل‌توجهی وجود دارد؟

سرعت فساد این محصول در درجه اول به میزان رطوبت و نحوه آبگیری از قره‌ قروت بستگی دارد. هرچه میزان رطوبت موجود در آن بیشتر باشد، فسادپذیری آن بالاتر خواهدبود و هرچه آبگیری بیشتری از آن صورت گرفته باشد، مقاومت آن در برابر فساد بالاتر خواهد رفت. این شرایط تقریبا مشابه شرایطی است که برای نگهداری کشک هم توصیه می‌کنیم.
البته در محصولاتی که به صورت صنعتی و بهداشتی تهیه می‌شوند، روش نگهداری و مدت آن قید می‌شود اما بهتر است برای جلوگیری از فساد قره‌ قروت آن را در محیط خشک و خنک قرار دهید.
به خواندن ادامه دهید:
× پشتیبانی