Skip to content

راه های جلوگیری از خراب شدن کشک

کشک محلی

فهرست مطالب

بهترین راه های نگهداری کشک در خانه

کشک یکی از مواد غذایی است که از شیر حیواناتی مانند گاو، میش و بز به دست می آید و به عبارتی یکی از فرآورده های لبنی به حساب می آید. در این میان نگهداری کشک کار بسیار سختی است.

اینکه از این ماده ی غذایی چگونه نگهداری گنیم تا کپک نزند و به مدت طولانی قابل استفاده باشد، بسیار مهم است و باید دانست که چگونه از این خوراکی نگهداری کرد تا کپک نزد. در ادامه ی مقاله به راه های نگهداری کشک می پردازیم.

ترفندهای کاربردی برای نگهداری بهینه کشک

راه های جلوگیری از خراب شدن کشک
راه های جلوگیری از خراب شدن کشک

 

کشک یکی از لبنیات پرکاربرد در خانه‌ها و آشپزخانه‌ها است، اما این ماده غذایی می‌تواند خراب شود.

برای داشتن کشک سالم در خانه، می‌توانید کشک ساییده شده را داخل کیسه‌های نایلونی ضخیم بریزید و بعد از بسته‌بندی، در فریزر قرار دهید. قبل از مصرف، به اندازه نیاز خود، کشک را چند ساعت بیرون از فریزر بگذارید تا نرم شود. روش دیگر این است که کشک ساییده را داخل قالب جایخی بریزید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند. سپس قطعات یخ‌زده کشک را از قالب جدا کرده و داخل کیسه‌های فریزر قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید تا هر وقت نیاز داشتید، از آن استفاده کنید.

روش نگهداری کشک

راه های جلوگیری از خراب شدن کشک
راه های جلوگیری از خراب شدن کشک

هر چه بافت کشک متراکم‌تر باشد، میزان پروتئین آن در واحد وزنی بیشتر خواهد بود و هر چه درصد رطوبت کشک کمتر باشد و فراوری کمتری روی آن انجام شود، موادمغذی به خصوص کلسیم آن بیشتر خواهد بود.

آنچه باعث کمتر شدن اشاره به کلسیم در کشک می‌شود، نمک زیادی است که به این فرآورده افزوده می‌شود.

زیرا هرچه مقدار نمک محصولی بیشتر باشد با مصرف آن، کلسیم کمتری به بدن خواهد رسید. از سوی دیگر، نمک زیاد کشک می تواند عوارض ناشی از بیماری های کلیوی، قلبی ـ عروقی، پرفشاری خون یا حتی مشکلات دستگاه گوارش را تشدید می کند.
افزودن نمک زیاد به کشک به ‏جز اینکه ماندگاری اش را بالا می‏برد، باعث سریع‏تر خشک شدن آن نیز می ‏شود .

به این ترتیب بخشی از حجم کشک را نمک تشکیل می ‏دهد. البته در حال حاضر کشک کم نمک هم در بازار وجود دارد.
روند تولید کشک های سنتی با کشک های صنعتی تفاوت دارد.

این کشک ها مدت زمان زیادی نگهداری می شوند، به همین دلیل محیط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروب های مختلف، به خصوص باکتری مولد بوتولیسم محسوب می شود و می تواند باعث مسمومیت های شدید و حتی مرگ شود.

ترفند نگهداری کشک

خطر مسمومیت با کلستریدیوم بوتولینم با مصرف کشک های سنتی زیاد است.

بنابراین مصرف کشک های سنتی که در رنگ های مختلف زرد، سفید و خاکستری به صورت فله ای و غیربهداشتی به فروش می رسند، کار اشتباهی است. معمولا کشک‌های تازه سنتی با ترکیب کشک خشک ساییده شده با نمک و آب تهیه می شوند.

این کشک ها به مدت زیادی در شرایط نامساعد نگهداری می شوند. به طور کلی، کشک باید پاستوریزه و دارای بسته بندی بهداشتی باشد.

راه های جلوگیری از خراب شدن کشک
کشک خشک

اما برخی سوپر مارکت ها به این بهانه که فساد پذیری کشک مانند شیر و ماست نیست، آن را خارج از یخچال نگهداری می کنند. این کار نادرست می تواند باعث فساد کشک شود.کشک باید در مکانی خشک و خنک و تاریک نگهداری شود.

غلیظ یا رقیق بودن کشک های صنعتی تاثیری در کیفیت آنها ندارد و انتخاب آنها به سلیقه شما وابسته است. کشک باید در دمای ۴ درجه سانتی گراد و در یخچال نگهداری شود و حتما قبل از مصرف ۲۰ دقیقه آن را بجوشانید.

× پشتیبانی