کشکی که در بازار موجود است، کشک واقعی است؟
این باور درست است که کشک یا دوغ را از ماست ترششده و تاریخ مصرف گذشته درست میکنند؟
تفاوت کشک صنعتی و سنتی در چیست؟(همه آنچه در مورد کشک )
فرآیند تولید کشک در کارخانه و به روش سنتی به چه صورت است؟

کشک از تخمیر، تغلیظ و یا خشک کردن شیر کامل، کم چرب،دوغ،پس آب کره و ماست بهدست میآید؛ معمولاً به اشکال مختلفی تهیه میشود. معمولاً کشکی که در کارخانهها به شکل صنعتی تولید میشود، حالت مایع دارد.
در این حالت به لحاظ بهداشتی امکان ورود میکروبها به این کشک بسیار زیاد است. کشکهای خشک معمولاً به اشکال مختلف کروی، مکعبی، فندقی و… تولید میشوند. امروز برخی از کارخانههای صنعتی اقدام به تولید کشک خشک هم کردهاند که مصرف این نوع کشک بسیار بهتر از نوع سنتی آن است.
نوع دیگری از کشک به شکل مایع تولید میشود به این صورت که وقتی به کشک خشک مقداری آب اضافه شود، کشک به حالت مایع بهدست میآید. عموماً کشک مایع صنعتی در کارخانهها تولید میشود.
کشک مایع صنعتی در کارخانهها به این شکل تولید میشود که در ابتدا شیرخام به کارخانه آورده میشود و سپس پاستوریزه شده و بعد از اینکه دمای شیر کاهش یافت در داخل تانکها ذخیره میشود، معمولاً در دمای ۴۲ تا ۴۵ درجه ذخیره شده و در این دما به شیر استارتر (مایع ماست) اضافه میشود و سپس شیر را سرد کرده و ذخیره میکنند، بعد از اینکه ماست بهدست آمد به آن نمک اضافه کرده و ماست را گرم کرده و تا دمای ۹۰ درجه دمای ماست را بالا میبرند. یعنی هم دمای پخت و هم دمای پاستوریزاسیون را به محصول میدهند و تا دمای ۶۰ درجه آن را خنک کرده و کشک را هموژن میکنند و در تانکها ذخیره میکنند و وارد مرحله بستهبندی میکنند.
شما عزیزان اگر قصد خرید کشک را دارید می توانید از ملوند مرقوب ترین کشک را خریداری کنید.
