Skip to content

خواص کشک برای استخوان

خواص کشک برای درمان پوکی استخوان

فهرست مطالب

تقویت و حفظ سلامت مغز

کشک یک غذای تخمیر شده محسوب می‌شود و فواید فراوانی برای حفظ سلامت مغز دارد. پروبیوتیک‌های موجود در کشک، نقش مهمی را در حفظ تعادل سالم بین مغز و روده ایفا می‌کنند. مغز و روده از طریق غدد درون‌ریز HPA axis به یکدگیر متصل هستند.

 

تنظیم فشار خون

سرشار از پتاسیم است و از این رو تنظیم و کنترل فشار خون یکی از بارزترین خواص کشک است. پتاسیم موجود در کشک باعث تنظیم فشار خون می‌شود. این ماده به آرام شدن رگ‌های خونی و پیشگیری از انقباض آن‌ها که یکی از دلایل افزایش فشار خون است، کمک می‌کند. این ماد معدنی برای متعادل کردن اثرات منفی سدیم در بدن نیز موثر است.

مزاج کشـک سرد و خشک است و بسیاری از خواص خوردن شیر و خواص ماست را در خود دارد. از آنجایی که کشک محصول یک فرآیند تخمیری است و در نتیجه تغلیظ به دست می‌آید، فواید بی‌نظیر دیگری نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

خواص کشک برای درمان پوکی استخوان

کاهش وزن

کالری کمی دارد و مصرف آن علاوه بر احساس سیری، به دلیل داشتن مقدار کالری کم، به کاهش وزن سالم کمک می‌کند.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها

کلسیم برای انعقاد خون، جذب آنزیم های مهم، انقباض عضلات و عملکرد خوب مغز لازم است. اگر جذب کلسیم انجام نشود بدن برای رفع نیاز خود از کلسیم استخوان ها استفاده می کند که به مرور باعث پوکی استخوان ها می شود.

کشک، ماده‌ غذایی سرشار از کلسیم و فسفر است و مصرف آن به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک شایانی خواهد کرد. پیشگیری از پوکی استخوان، حفظ تراکم، پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها، کمک به استحکام  و رشد بهتر کودکان و نوجوانان از خواص کشک است.

خاصیت ضد پیری و افزایش طول عمر

دارای مقادیر فراوان ماده پیش‌ساز گلوتاتیون است. این مواد به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند. گلوتاتیون با کنترل رادیکال‌های آزاد از بروز سرطان‌ها، تسریع شدن روند پیری و کاهش طول عمر پیشگیری می‌کند.

سلامت دستگاه گوارش

حاوی اسیدهای آلی فراوان است و به ضدعفونی کردن دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) کمک می‌کند. البته از آنجایی که کشک تا حدودی نفاخ است برای هضم راحت‌تر و اثربخشی بیشتر آن پیشنهاد می‌شود. بنابراین کشک را می‌توانید همراه با نعناع خشک میل کنید.

 

ارزش غذایی کشک

سرشار از پروتئین و کلسیم است و قادر است احتیاجات بدن را از نظر مواد معدنی موجود در شیر تامین کند. این مواد معدنی شامل کلسیم، منیزیم، آهن، سدیم و پتاسیم می‌شود. تحقیقات نشان داده است که کلسیم و فسفر موجود در کشک و نسبت مناسب این دو ماده غذایی در ترکیب کشک، برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان بسیار موثر است. از نظر متخصصان تغذیه، مهمترین فواید درمانی و خواص کشک سلامت و استحکام استخوان‌ها، جلوگیری از ابتلا به اختلالات گوناگون عصبی، تنظیم هاضمه و پیشگیری از اسهال است. کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش می دهد و حجم کمی از معده را در برمیگیرد.
کشک خشک می‌تواند به عنوان یک میان وعده پرانرژی برای افرادی که اضافه وزن دارند مصرف شود.

کشک

مضرات (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  • کشک منبع خوب کلسیم است اما متاسفانه کشک‌هایی که به صورت خشک در بازار عرضه می‌شوند، مقدار زیادی نمک دارند که جذب کلسیم را در سلول‌های بدن کاهش می‌دهند.
  • زیاده‌روی در مصرف کشک باعث غلبه بلغم و نفخ می‌شود، از این رو افراط در مصرف آن برای افراد دارای مزاج بلغمی مضر است.
  • مصرف ان، برای افراد دچار انسداد مجاری، معده‌ مرطوب، افراد مسن و دارای مزاج سرد و تر مضر است.
  • کسانی که مبتلا به فشار خون بالا و چربی خون هستند، لازم است در مصرف احتیاط کنند.
  • زیاده‌روی در مصرف کشک باعث بروز برخی لک‌های پوستی خواهد شد.
× پشتیبانی